Digital markedsføring: Tag et kursus i SEO-optimering

Digital markedsføring: Tag et kursus i SEO-optimering

14. december 2022 Slået fra Af redaktionen_dk

Kun de allerfærreste virksomheder har i vores tid ikke en online tilstedeværelse. Og internettet boomer efterhånden med så mange informationer, at det langt fra er en selvfølge, at potentielle kunder finder frem til netop din virksomhed, når de går online. Derfor er det essentielt, at du konstant arbejder på at øge din virksomheds synlighed. Dét kan du blandt andet gøre med SEO-optimering. 

Hvad betyder SEO?

SEO er på engelsk en forkortelse for Search Engine Optimization. På dansk kalder vi det typisk søgemaskineoptimering. Når du arbejder med søgemaskineoptimering, arbejder du på at optimere din hjemmesides placering på søgemaskiner som for eksempel Google. Sådanne søgemaskiner sorterer hjemmesider ud fra de søgeord, som brugerne indtaster i maskinerne, når de søger efter noget på internettet. Og ved at afdække og analysere typiske bruger-indtastninger, kan du sikre, at dit hjemmesideindhold gør brug af de samme fraser som brugerne.  

Hvem kan lave SEO for min virksomhed? 

Hvis du har besluttet dig for, at din virksomhed ville have godt af søgemaskineoptimering, har du to muligheder i forhold til selve udførelsen. Den første mulighed er at uddelegere opgaven til et eksternt bureau. Den anden er selv at stå for optimeringen. SEO-optimering kræver viden, tid og tålmodighed, men du kan spare mange penge, hvis du selv sætter dig ind i, hvordan processen foregår. I denne forbindelse kan du med fordel overveje at tage et kursus i SEO. 

Hvad lærer jeg på et kursus i SEO? 

På et kursus i SEO vil du blandt andet få en introduktion til selve begrebet søgeordsanalyse, til konkurrentresearch, linkbuilding og projektstyring. Når du har gennemført kurset, er du klar til at gå i gang med søgemaskineoptimeringen af din virksomhed. Hvis du er konsistent, vil du allerede efter nogle måneder kunne se positive resultater af dit arbejde. Og din virksomhed vil takke dig for det.