Få viden om Internet of Things

Få viden om Internet of Things

21. december 2020 Slået fra Af redaktionen_dk

Internet of Things åbner op for nye digitale muligheder for privatpersoner og virksomheder. Muligheder, der gør hverdagen enklere og arbejdsgangen mere effektiv. Antallet af Internet of Things-produkter er stigende. Særligt i kraft af det nye 5G, som vil føre til mange nye, spændende tiltag på området fremadrettet. 

Men hvad er Internet of Things, og hvilke fordele har det? Det kan du få viden om her. Du kan også læse om, hvor du kan holde dig opdateret om den nyeste viden på området. 

Hvad er Internet of Things?

Internet of Things har forkortelsen IoT. Det er en metode til at digitalisere virksomheder og samfund på. Fysiske former forbindes til internettet for på den måde at kunne kontrolleres digitalt. 

IoT-produkter kan være mange forskellige ting og er ofte maskiner såsom græsslåmaskiner og støvsugere. 

Fysiske genstande forbindes til internettet ved at installere IoT-devices. Det er muligt at integrere sensorer i forskellige genstande, så du kan modtage relevante beskeder og data om blandt andet genstandens placering. 

Internet of Things er et nyere fænomen. Det har vundet frem i takt med udviklingen af smarte sensorer og enheder. Det medfører mange anvendelsesmuligheder, og der kommer kun flere til i de kommende år.

Fordele ved IoT

Der kan opremses en lang række fordele ved IoT. Fordelene afhænger selvfølgelig af, i hvilken sammenhæng metoden anvendes. Blandt andet om IoT-devices installeres i privaten eller i erhvervslivet, og i så fald inden for hvilken branche.  

Mange virksomheder har allerede draget fordel af den intelligente metode. I det følgende kan du læse om fordele ved IoT, der kommer virksomheder til gode. 

En fordel er en række nye, attraktive produkter og services i virksomheden som følge af IoT. Det giver anledning til ny omsætning. Eksisterende produkter kan også suppleres med nye services ved hjælp af metoden. 

Produktiviteten kan i høj grad hæves ved at installere IoT-devices på arbejdspladsen. Processerne optimeres, når de kan styres og overvåges digitalt. Det kan ofte også komme kunderne til fordel. 

Virksomheder kan også drage bedre udnyttelse af deres aktivitet. Ved for eksempel at overvåge en genstand, er det muligt at lokalisere, hvis genstanden mistes. Det kan i sidste ende medføre færre omkostninger. 

Hold dig opdateret om IoT

Mobilsiden.dk er en oplagt side at følge, hvis du vil holde dig opdateret om Internet of Things. Her kan du modtage dugfriske nyheder om IoT. Chefredaktøren udtaler:

“Med 5G og eSIM vil Internet of Things snart få meget hurtige ben at gå på. Det varer ikke længe før de store forchromede IoT løsninger vil se dagens lys. Vi følger udviklingen og er hurtige på tasterne for at dække seneste nyt om Internet of Things”, Daniel Hald, MobilSiden.dk

Du kan også kontakte virksomheder, der udbyder hjælp til IoT. Virksomheder, der har specialiseret sig på området inden for forskellige brancher. Du kan kontakte en sådan virksomhed via mail eller telefon, hvis du ønsker information på området. 

Overvejer du reelt at få integreret en IoT-løsning i hjemmet eller på arbejdspladsen, findes der også virksomheder, der kan vejlede dig i det.