Find den bedste gamingskærm i 2022

Find den bedste gamingskærm i 2022

27. juni 2022 Slået fra Af admin

Teknologi udvikler sig utroligt hurtigt, så det bedste setup ændrer sig fra år til år. Her vil vi gå igennem nogle af de ting, som du kan fokusere på, så du kan finde nyt gaminggear i 2022, som også er fremtidssikret. Vi kommer til at gå igennem nogle specs på skærmen, så du har noget at læse op på. 

Skærmen – høj opløsning, lav responstid og god opdateringsfrekvens

Skærmen er det vigtigste redskab til en fantastisk gamingoplevelse. Vi er alle meget visuelle, så billederne skal stå skarpe for at vi kan se alle detaljerne. Du skal dog huske at overveje hvor god din computer er, da det har stor indvirkning på hvor høj setting, som du kan få den til at trække.  

Opdateringsfrekvens (Hz):

Opdateringsfrekvensen er med ikke det samme som FPS. FPS er blandt andet også påvirket af indstillingerne på grafikken, hvor god din computer er og hvad du spiller. Dog kan du fremtidssikre dig selv, hvis du investerer i en skærm med en tilpas høj opdateringsfrekvens. I 2022 vil en 240hz skærm være rigeligt i forhold til hvor høj FPS, som mange spil kan yde. Dertil skal du også have en solid computer, for at kunne opnå 240 FPS i mange spil. Du kan finde mange forskellige modeller i prisklasser, som svinger fra 1.500 kr til 15.000 kr, så du skal også være opmærksom på de andre specs. 

Opløsningen:

Når man investerer i en computerskærm, så er det vigtigt at tage højde for opløsningen. Nogle skærme kommer med Full-HD, andre med 4K og vi er begyndt at se den næste bølge med 6K og 8K skærme. For at få den optimale gamingoplevelse, så skal du her tage højde for hvad din computer kan trække. De fleste vil ikke kunne udnytte 4K skærme, da grafikket alligevel ikke kan trækkes optimalt på højeste setting, hvor 4K rigtigt kommer til udtryk. Fokuser på minimum full-HD eller ultra-HD. 

Responstid:

Derudover skal du finde en skærm, som har en responstid, der er relativt lav. Her vil forsinkelsen af billederne give en mere flydende oplevelse i dine spil. 1 ms responstid er et formidabelt spec. Her oplever man stort set ingen forsinkelse, hvilket i praksis er utrolig vigtigt, når man er i en hård kamp i f.eks. CS:GO.

Husk fremtiden når du køber skærme til pc

Der er mange specs i en skærm, som har indvirkning på pris, ydeevne og oplevelse. Hvis du har styr på de tre overstående specs, så er du i hvert fald sikker på at være fremtidssikret en del år. Du kommer til at få en skærm, som giver gode oplevelser og en skærm, hvor du ikke er nødt til at gå ud og opgradere inden for de næste 5 år som minimum.