Gå ikke på kompromis med din online sikkerhed

Gå ikke på kompromis med din online sikkerhed

14. september 2021 Slået fra Af admin

Mange brugere af internettet tænker desværre ikke alt for meget over deres online sikkerhed, og det er en skam, fordi det kan få meget store konsekvenser. Der findes mange aspekter af online sikkerhed, men visse af dem berører flere mennesker end andre.

Lad os tage adgangskoder. Alle computerbrugere har som minimum én adgangskode, de anvender. Problemet er dog bare, at denne ene adgangskode bliver anvendt på tværs af alle hjemmesider. Får man fingere i din adgangskode igennem en svag hjemmeside, så har man adgang til alle dine konti. Får man adgang til din email, så kan man, som du nok ved, nemt nulstille alle andre adgangskoder.

Brug en password manager

En password manager er et program eller en app, hvor du kan gemme dine adgangskoder. På nuværende tidspunkt gemmer du måske dine adgangskoder i browseren. Bliver din computer dog hacket, så er det nemt at trække en komplet liste af alle dine adgangskoder ud. Derfor bør man anvende en god password manager. Du kan finde en liste over dem her: https://yip.dk/password-manager/

Programmet fungerer på den måde, at det genererer en unik, stærk adgangskode til alle hjemmesider, hvor du registrerer dig. Herefter gemmer den det krypteret i skyen, så du kan anvende denne adgangskode på tværs af alle dine enheder. Det vigtigste er dog, at du har én adgangskode til din password manager, som du skal gøre meget svær, og så skal du huske den selvfølgelig.

Brug en hardware wallet til bitcoin

Har du ligesom mange andre købt bitcoin, så er det nok på tide, at du kigger på din sikkerhed i forhold til opbevaring af bitcoin. Har du dine penge liggende på en exchange, så er der en risiko, som du bør overveje, om du har lyst til at tage. Bliver denne exchange hacket, så mister du dine penge.

Af ovenstående grund anbefaler mange en hardware wallet til bitcoin. Dette er en fysisk enhed, som du anvender til at bekræfte transaktioner med. Du skal altså trykke på en knap (fysisk), før transaktionen kan finde sted. Det er meget smart, og det er meget sikkert.