Indret dit hjemmekontor til perfektion

Indret dit hjemmekontor til perfektion

28. februar 2022 Slået fra Af admin

Flere og flere er begyndt at arbejde hjemmefra, og det har ført til et større behov for hjemmekontorer. Mens mange blot har affundet sig med deres soveværelse eller måske køkkenbordet, så er der faktisk en masse grundlag for at etablere et hjemmekontor – såfremt du har mulighed for det – hvis du fortsat kommer til at arbejde hjemmefra. Der er nemlig studier, der viser, at du ellers kan få svære ved at skelne mellem arbejde og afslapning, og det kan påvirke dig og give ubehag mentalt.

Hvis du gerne vil have indrettet dit hjemmekontor til perfektion, så kan du blot læse mere lige her, hvor vi gennemgår nogle tips og tricks.

Det rigtige skrivebord gør hele forskellen

Der er flere grunde til hvorfor du bør investere i et skrivebord af god kvalitet. Først og fremmest har det noget at gøre med din holdning. Det skal nemlig passe i højde, så du sidder ordentligt og ikke skaber skader på din ryg. Der findes utroligt mange forskellige skriveborde, så du kan med garanti finde et, der passer til netop dig.

Mange vælger desuden et hæve sænkebord netop fordi de er sikre på, at det passer i højde – og så fordi der er nogen, der er blevet tilhængere af at stå eller have et lille løbebånd til at gå på, mens de arbejder.

At have et skrivebord udelukkende beregnet til at arbejde, indstiller din hjerne på, at nu går du i gang. Køb nyt skrivebord og mærk selv, hvordan det ændrer på din arbejdsmoral.

Find en god kontorstol til bordet

For at passe på din krop – særligt din ryg – så er det også vigtigt, at du har en god kontorstol med den rette støtte. Nogen foretrækker noget hen i retning af en gamerstol, mens der faktisk også er mange, der er begyndt at skabe modeller, der knap nok ligner stole, men som sikrer dig, at du har den rigtige holdning helt uden at anstrenge dig.

Hvis du vælger en kontorstol, så overvej at have en gymnastikbold liggende også, så du kan skifte imellem de to.

Indret med tanke på at fokusere

Det er ikke nok at investere i et nyt skrivebord og en ny stol. Du skal også have forskellige ting, der gør det lidt hyggeligt. Det kan være planter, stearinlys, billeder – eller noget helt fjerde. Det vigtigste er, at det er hyggeligt, så du har lyst til at være derinde.

Dog skal du passe på, at det ikke kommer til at virke forstyrrende. For eksempel synes mange, at det er hyggeligt med lidt baggrundsstøj fra fjernsynet, men det vil være forstyrrende, og du vil sænke din egen produktivitet. Her kan du i stedet vælge en radio, der både spiller musik, reklamer og nyheder – eller du kan vælge en, hvor du selv styrer musikken.

Pas af samme grund på med ikke at få dit hjemmekontor til at rode. Brug de sidste 10 eller 20 minutter af din arbejdsdag på at rydde op, så du er klar til en ny start i morgen.