Gaming er den mest populære sommeraktivitet blandt landets unge

Gaming er den mest populære sommeraktivitet blandt landets unge

22. juli 2021 Slået fra Af admin

Uanset om der spilles på computer, konsol eller mobiltelefon er der ikke noget at sige til at landets unge gerne vil bruge deres sommerferie sammen med deres venner. På de digitale slagmarker. Det er nemlig utroligt udfordrende og socialt at spille computer. Det forstår den yngre generation.

Vi, som de lidt ældre, ryster mange gange på hovedet over det. Lige som vores forældre ryster på hovedet over vores intensive brug af de sociale medier. Tingene er bare anderledes fra generation til generation. Det må vi bare leve med. Så hvorfor ikke tilskynde de unges nyfundne sociale samvær?

Det kan f.eks. ske ved at forære dit barn den bedste gamer skærm på markedet. Ikke nok med at den gør spilleglæden større, så sikre sådan en god skærm også, at dit barns øjne ikke tager skade. De nye og moderne skærme har nemlig en masse fed teknologi, som f.eks. blålys-filtre.

En fornuftig tilgang til gaming er også nødvendig

Nu skal det ikke lyde som om vi er fortalere for, at alt den unges tid bliver brugt foran computeren. Her er det dit job som forældre at nedsætte nogle fornuftige regler om hvornår og hvor længe der må spilles computer i sommerferien. Med faste rammer, slipper i for diskussioner og skænderier.

Men hvad er så en fornuftig tilgang til gaming? Du kan f.eks. sige til dit barn, at han eller hun ikke må spille lige før senge tid. Det nedsætter hjernens aktivitet og gør den klar til at slappe af og sove. Du kan derimod godt give dit barn lov til at spille om formiddagen. Det hæver energiniveauet for resten af dagen. Endnu en konkret regel kan være, at der ikke må spilles mens familien er samlet.

Har du nogensinde overvejet at spille med dit barn?

En tilgang, som du kan bruge udover den førnævnte, er lidt radikal for de fleste. Du kan nemlig få ret meget ud af, selv at gribe headsættet, tastaturet og musen og kaste dig ud på slagmarken sammen med dit barn. Mange forældre har haft stor succes med dette, og det viser sig faktisk at skabe en ret stor mængde ”kvalitetstid” dig og dit barn imellem. Og du skal nok hygge dig. Gaming er jo ret sjovt!