Husk disse punkter, når du køber bitcoin

Husk disse punkter, når du køber bitcoin

27. december 2021 Slået fra Af admin

Det er nok ikke en overraskelse, at man kan købe bitcoin mange forskellige steder i Danmark og i udlandet. Det er verdens største kryptovaluta, så børserne kæmper om kunderne. Nogle kæmper dog ikke, fordi folk kan være desperate, og de vil have deres kryptovaluta med det samme. I denne artikel dykker vi ned i, hvad man skal være opmærksom på, når man køber bitcoin – dette gælder uanset om det er i udlandet eller i Danmark.

Punkterne

I det følgende kommer der en tjekliste, du kan bruge til at finde ud af, om du er havnet på en god børs eller platform.

Overførselsgebyr

Det er meget vigtigt, at du er klar over, at det ikke er gratis at sende penge fra din bank til børsen, hvis denne er i udlandet. Det er faktisk ikke kun de udenlandske, der er tale om. Mange banker har igen indført gebyrer for overførsler og straksoverførsler, så du bør være meget opmærksom på dete.

Overførselseshastighed

Hvis du ønsker at købe bitcoin hurtigt, så er det ikke en god idé at vælge en udenlandsk platform, hvis du agter at betale med bankoverførsel. Pengene kommer ikke med det samme, og du kan risikere, at du ikke køber til den rigtige kurs. Det kan tage 1-3 hverdage før pengene når frem.

Hævegebyr

Har man ikke købt kryptovaluta før, så ved man måske ikke, at det koster penge at overføre kryptovaluta fra én wallet til en anden. Derfor kan man komme ud for at skulle betale gebyrer for dette, hvis man ikke er opmærksom. Mange platforme tilbyder dog, at du kan holde dine bitcoins hos dem, og så kan du sælge dem på samme platform.

Gebyrer for selve handlen

Platforme og børser er ikke gratis. Nogle gange har de kampagner, men det er en undtagelse og ikke en regel. Du skal derfor være klar på at skulle betale op til et par procent af summen i gebyrer. Handler du for mange penge, så bør du være særlig opmærksom på dette punkt. Der er mange steder, hvor du hurtigt kan betale alt for meget for det. Vi anbefaler også, at du køber bitcoin med bankoverførsel frem for at købe bitcoin med kreditkort, da sidstnævnte oftest indebærer et gebyr på omkring 4%, hvorimod det andet kan give dig gebyrer ned til 0,25% sidst vi tjekkede.

 

Kilde: https://mycrypto.dk/bitcoin/