Sikkerhed og pris går ikke hånd i hånd når det kommer til dæk

Sikkerhed og pris går ikke hånd i hånd når det kommer til dæk

9. oktober 2021 Slået fra Af redaktionen_dk

Når det kommer til bildæk kan de hurtig blive en uønsket udgift, men går kvalitet og pris altid hånd i hånd ?

Har du bil, så ved du også at dækskift ikke er det man glæder sig mest til. Det gælder hverken når det er årstids skift og de flotte alufælge skal skiftes ud med kedelige stålfælge. Desuden er det også ret træls når det så skal nye dæk på fælgene, det kan nemlig hurtigt blive dyrt. Spørgsmålet er om kvalitet og pris altid går hånd i hånd ved dæk ?

Svaret er egentlig ret kort, det er nemlig “nej”. Når det kommer til dæk kan du nemt spare penge, ved at købe det rigtige dæk, uden at gå ned på kvalitet. Det er her muligt at spare flere tusind kroner ved dækskift, alt efter bil. Det er trods alt en dejlig nyhed, så er der flere penge til frække trusser og øl. 

Hvorfor er der så en kæmpe forskel på priserne ?

Grunden til at nogle dæk koster mere end andre er blot det kendte mærke fænomen. Mærkevarer koster altid mere. Det er dog ikke altid deres pris lever op til den kvalitet de burde have. Rent faktisk kan du ved dæk få et dæk der stort set er lige så godt, men til den halve pris. Nogle rynker her så på næsen og siger ” det kan simpelthen ikke passe”. Det er jo også lige det hvad producenter af mærke dæk håber på. Det du skal gøre er at kigge meget nøje efter hvilke dæk der vinder test. Lige nu er vi f.eks. på vej ind i vinterdæk tiden, så her kan du uden problemer finde adskillige tests på de aktuelle dæk. Der i blandt er der uden tvivl nogle knap så kendte dæk der får tæt på samme karakter som de kendte. Lægger du mærke til prisen, så er de dog langt dårlige.