Tag på ravjagt med familien

Tag på ravjagt med familien

30. juni 2021 Slået fra Af admin

En ting man kan gøre, hvis man bor tæt på vestkysten, eller skal på sommerhus dertil, at man kan tage på ravjagt. Men hvad er ravjagt egentlig? – En ravjagt er hvor man går på jagt efter rav. Rav er hærdet harpiks fra træer, som er flere tusinder år gamle. De har desværre ikke en særlig stor værdi, men de emmer af historie, og så er det en slags souvenirs, hvis man finder et stykke. 

Hvad skal man bruge til ravjagten? 

Man kan naturligvis godt bare tage til stranden, og begynde at lede. Men der vil være en meget lille sandsynlighed for at i vil finde noget, da der er mange sten og plastikstykker, som ligner rav på en prik. Derfor skal i naturligvis forberede jer på nogle ting, inden i tager afsted. 

Køb noget udstyr 

For at gøre jagten bare lidt nemmere, så findes der noget udstyr til at finde rav med. Her i blandt er der ravlygten, som er er UV-lygte. Det vil sige, at den giver et helt andet lys, og kan spotte rav, hvor det enten bliver gult eller blåt i lommelygtens skær. 

Lær at kende forskel på sten og ægte rav 

Når man er igang med jagten, og finder noget der ligner, så er det ikke sikkert, at det er ægte rav. Derfor er det vigtigt, at kunne kende forskel på det. Rav er et let materiale, og det vil føles lettere i hånden, end en tilsvarende sten. Men det du kan gøre på stranden er, forsigtigt at banke ravet mod dine tænder, virker lyden hul og let, så kan det sandsynligvis godt være rav. Har du så tilfældigvis en lighter med dig, så kan du jo lige tjekke igen. For her kan du prøve at brænde lidt i stenen, og hvis der opstår en duft at gran og skov, så er det med sikkerhed harpiks.