Tips til at finde den helt rette a-kasse for dig

Tips til at finde den helt rette a-kasse for dig

2. maj 2021 Slået fra Af admin

Hvis du leder efter en a-kasse, er du uden tvivl bekendt med, hvor mange forskellige a-kasser der er at vælge imellem. Med al den variation kan det være vanskeligt at vælge den, der passer bedst på din specifikke situation. Så hvordan gør man det? Vi vil her give dig nogle tips.

Kan du få udbetalt dagpenge?

For at kunne få udbetalt dagpenge er det et krav, at du har været i din a-kasse i en periode på minimum ét år. Desuden har du i løbet af denne tid betalt fast kontingent samt levet op til visse lovkrav.

Specifik faggruppe ikke vigtigt?

Har du ingen specifikke behov angående a-kassers faggruppe, kan det være, at du blot er ude efter den billigste a-kasse, du kan få fat i. For når det kommer til stykket, er der for mange fordele ved at være medlem af en a-kasse til ikke at være meldt ind. Skulle du ende op med at stå uden job, vil a-kassen kunne yde dig noget finansiel sikkerhed, mens du leder efter et nyt job. Blandt andet af den grund, burde du have en a-kasse. De kan derudover også hjælpe dig med at vælge den rette karriere for dig.

For at finde den billigste a-kasse er det vigtigt at sammenligne dem, du har til rådighed. Sådan kan du bedre forsikre dig om, at du får den, der passer din pengepung bedst. Vær opmærksom på, at prisen på din a-kasse ikke har nogen indflydelse på omfanget af de dagpenge, du får udbetalt. Derfor er det ikke noget at bekymre sig om.

Hvad du bør vide ved valget af a-kasse

Noget af det første, du bør i tankerne ved valget af a-kasse, er, hvorvidt den passer godt til din karriere. Derigennem vil du være i stand til at få hjælp fra eksperter fra dit karriereområde. De vil kunne give dig mere specifikke råd end andre mere generelle a-kasser.

Det er væsentligt at have det sikkerhedsnet, som en a-kasse kan yde, da du i så fald kan være sikret, indtil du finder nyt arbejde. Det kan også være behjælpeligt at finde en god fagforening til at vejlede dig ind på den rette vej. Her er det også bedst, hvis du vælger inden for dit eget felt, da det vil forbedre den hjælp, de kan yde.

Gennem disse hjælpemidler vil du kunne få svar på dine spørgsmål angående kontrakt, give dig gode redskaber til lønforhandling. De vil også kunne give dig sparringssamtaler, skulle der være noget, du var i tvivl om. Hvis du ikke har alle pengene med det samme til at betale din a-kasse denne måned, kan du få sms lån udbetaling med det samme, sådan at du ikke behøver at bekymre dig lige foreløbigt.