Mads og Morten har bygget Skandinaviens første Funding-as-a-service-platform til ecommerce startups: Det er en game-changer

Mads og Morten har bygget Skandinaviens første Funding-as-a-service-platform til ecommerce startups: Det er en game-changer

24. september 2021 Slået fra Af admin

MXNEY er skandinaviens første finansieringsplatform, som giver iværksættere adgang til risikovillig kapital uden at iværksætterne skal afgive ejerskab eller kontrol med virksomheden. Konceptet er designet til at hjælpe ambitiøse online-iværksættere med at gøre deres iværksætterdrøm til virkelighed.

 

MXNEY blev grundlagt af de to danske iværksættere Mads Andreas Olesen og Morten Askekilde – begge trænede erhvervsfolk, erfarne investorer og brancheeksperter med over 40 års kombineret erfaring.

 

Gennem investering fra danske fonde og business angels har de to iværksættere nu udviklet MXNEY til en lovende dansk FinTech-opstart, der sigter mod at blive den globale leder inden for alternativ SMV-finansiering.

 

Som unge, fortæller de to stiftere, at de var heldige og privilegerede nok til blive arbejde med de rigtige mentorer og investorer, hvilket hjalp dem til at komme forbi de værste pinsler, som en nyudklækket iværksætteri ofte har. Netop i anerkendelsen af, hvor vigtig god vejledning og risikovillig kapital var for dem selv, besluttede de at standardisere denne oplevelse og gøre den til en demokratiseret platform; MXNEY.io.

 

Hos MXNEY er Mads og hans medstifter Mortens mål at give innovative virksomheder adgang til kapital, som de ellers ikke ville kunne skaffe på traditionelle måder hos eksempelvis banker eller investorer.

 

Denne alternative rute stammer fra iværksætternes ønske om at hjælpe SMV’er over hele verden med at vokse sig større på kortere tid. På trods af deres gode intentioner er dette mål imidlertid ikke kommet uden udfordringer; hvoraf én af disse udfordringer var at finde en pålidelig finansieringskilde til deres platform.

 

Efter at have overvejet flere muligheder, herunder at søge eksterne investeringer eller opnå gældsfinansiering, valgte stifterne en blanding af begge og opnåede dette med opbakning fra PSV og VAEKSTFONDEN.

 

“Vi har foretaget over 200 investeringer på kun 18 måneder, og er åbnet i både Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland for at sætte yderligere skub i udrulningen af vores ecommerce funding-produkt.”, fortæller Mads Andreas Olesen, CEO og co-founder af MXNEY.

 

Mads og Morten er enige: MXNEY er en “game-changer” og vil forbedre iværksætternes muligheder nu og fremover.